تفاوت های ساختاری بین خورشید ، ماه و ستاره ها

وَبَنَیْنَا فَوْقَکُمْ سَبْعًا شِدَادًا ﴿۱۲﴾    وَجَعَلْنَا سِرَاجًا وَهَّاجًا ﴿۱۳﴾

 (النباء 78 آیه 12و13)

« وبرفراز هفت (آسمان ) محکم بنا کردیم وچراغی درخشان و حرارت بخش قرار دادیم .»

 

همچنانکه می دانیم خورشید تنها منبع نور در منظومه شمسی است . با پیشرفت تکنولوژی ستاره شناسان کشف کرده اند که ماه یک منبع نور نیست و تنها نور رسیده به آن از طرف خورشید را بازتاب میدهد . عبارت  " چراغ " در آیه فوق ترجمه کلمه عربی " سراج " است که دقیقأ خورشید را به عنوان منبع نور وحرارت توصیف می کند .

خداوند در قران از کلمات متفاوتی برای اشاره به اجرام آسمانی مانند ماه ، خورشید وستارگان استفاده می کند . تفاوت ساختاری بین خورشید وماه در قران به اینگونه بیان شده است .

أَلَمْ تَرَوْا کَیْفَ خَلَقَ اللَّهُ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا ﴿۱۵﴾

وَجَعَلَ الْقَمَرَ فِیهِنَّ نُورًا وَجَعَلَ الشَّمْسَ سِرَاجًا ﴿۱۶﴾

(سوره نوح 71 آیه 15 و 16)

« آیا نمی بینید که خدا چگونه هفت آسمان را در طبقاتی خلق کرده است وآن آسمانها ماه را به عنوان نور قرار داده وخورشید را چراغی فروزان ساخت ؟ »

درآیه فوق " نور " برای ماه وکلمه چراغ برای خورشید ( " سراج " به عربی) به کاررفته است . کلمه ای که برای ماه بکار رفته به جسمی بدون حرکت ، نورانی و منعکس کننده نور اشاره می کند . کلمه ای که برای خورشید بکار رفته است به جرمی آسمانی که همواره در حال سوختن بوده ومنبع ثابت گرما وحرارت است اشاره می کند . از سوی دیگر کلمه ستاره از ریشه عربی "نجم" به معنی  "ظاهر شونده ، پدید آمده وقابل مشاهده " می آید .همچنانکه در آیه زیر آمده است .

ستارگان نیز با کلمه "         " مورد اشاره قرار گرفته اند که برای چیزی که می درخشد ، تاریکی را با نور می شکافد : خود مصرف سوزان

 

النَّجْمُ الثَّاقِبُ  (سوره الطارق 86 آیه 3 )

« آن همان ستاره است که تاریکی را می شکافد »

اکنون ما می دانیم که ماه نور خود را ساتع نمی کند بلکه نوری را که از خورشید به آن می رسد منعکس می کند . ما همچنین می دانیم که خورشید وستارگان نور خود را انتشار می دهند . این حقایق که زمانی در قرآن بیان   شده اند که انسان حقیقتأ از خود ابزاری برای اکتشاف علمی نداشت . آن زمانی بود که دانش مردم از اجرام آسمانی بشدت محدود بود . و این تأکیذی دیگر بر ماهیت معجزه آسای کتاب اسلا م است .

 

مدارها و جهان در حال گردش :

یکی از مهمترین نشانه های وجود توازن در جهان ، این حقیقت است که از اجرام آسمانی از مسیر حرکتی مشخصی پیروی می کنند . تمامی ستارگان ، سیاره ها و قمرها همگی دور محورشان چرخش می کنند و همزمان همراه با منظومه ای که جزء آن هستند دور می زنند . جهانی با نظم و ترتیبی بسیار عالی عمل می کند چنانکه چرخها در یک کارخانه .

در جهان قابل رویت بیش از 100 میلیارد کهکشان وجود دارند که هر کهکشان کوچک حدود یک میلیارد ستاره و هر کهکشان بزرگ حدود 17 میلیارد ستاره را در خود دارد . بسیاری از این ستاره ها ، سیاره های دارند که به دورشان می چرخند و بسیاری از سیاره ها دارای قمرهای هستند و تمامی این کرات آسمانی از مسیرها و مدارات بدقت محاسبه شده ای تبعیت می کنند . برای میلیونها سال ، هریک از اجرام بر روی مسیرش در یک هماهنگی بی نقس با دیگر کرات در حال حرکت بوده اند و علاوه بر آن ستاره های دنباله دار بسیاری نیز از مسیر حرکت این اجرام گذشته اند . افزودن به آنچه گفته شده مسیرهای حرکت تنها شامل برخی از انواع کرات آسمانی نمی شود ، بلکه منظومه شمسی و تمامی کهکشانهای دیگر در حرکت بدور نقاط مرکزی خودشان هستند . هرساله کره زمین و جهان منظومه شمسی حدود 500 میلیون کیلومتر از نقطه ای که در سال پیشین در آن بوده اند دور شده اند . و محاسبات نشان می دهد که کمترین انحراف اجرام آسمانی از مسیر حرکتشان نتایج جدی به بار داشته و می تواند به عنوان پایان کارآن منظومه باشد . بطور مثال نتایج انحراف کره زمین از مسیر حرکتش تنها به اندازه 3 میلی متر در یک منبع علمی به شرح زیر بیان شده است .

زمین در مسیر حرکت خود به دور خورشید ، درهر 8/28 کیلومترفقط 8/2 میلی متر از مسیر مستقیمش تغییر مسیر می دهد . مداری که زمین بر روی آن قرار دارد هرگز عوض نمی شود ، زیرا انحرافی حتی به اندازه 3 میلی متر موجب حادثه ای مصیبت بار خواهد شد . اگر تغییر مسیر به جای 8/2 میلی متر 5/2 میلی متر بود در آنصورت مدار گردش بسیار بزرگتر بوده و همه ما منجمد می شدیم . و اگر تغییر مسیر 1/3 میلی مترمی بود همه ما سوخته واز بین می رفتیم .

یکی دیگر از مشخصات اجرام آسمانی این است که آنها دور محور خودشان نیز می چرخند و آیه 11 ازسوره طارق (86) وَالسَّمَاء ذَاتِ الرَّجْعِ  «قسم به آسمان نظم دایره ای (چرخه ای ) آن » نشان دهنده این حقیقت است . طبعأ در زمان نزول قرآن مردم فاقد تلسکوب وفن آوری دانش فیزیک و نجوم مدرن برای مطالعه اجرامی که میلیونها کیلومتر دور در فضا بودند . بنابراین ممکن نبود که درک کنند فضا "دارای مدارات گردشی " (به بیان آیه 7 سوره الذاریات (51) وَالسَّمَاء ذَاتِ الْحُبُکِ) می باشد . واین در حالیست که قران اطلاعات بسیار روشنی در این مورد ارائه کرده است واین شاهدی است بر اینکه قرآن کلام خداوند است .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد