خلقت دوگانه

 

سُبْحَانَ الَّذِی خَلَقَ الْأَزْوَاجَ کُلَّهَا مِمَّا تُنبِتُ الْأَرْضُ وَمِنْ أَنفُسِهِمْ وَمِمَّا لَا یَعْلَمُونَ        (سوره یس (36) آیه 36 )

« منزه است کسی که تمام زوج ها را آفرید از آنچه زمین می رویاند واز خودشان و از آنچه نمی دانند »

 

درحالیکه " نر" و" ماده " معادل است با مقوله " زوج " عبارت " وازآنچه نمی دانند " درآیه فوق  معنای عمیقتری را دربر دارد . درواقع در روزگار فعلی است که یکی از معانی خاص که قرآن به آن اشاره دارد مواجه هستیم .

 

فیزیکدان بریتانیائی پل دیراک که کشف کرد ماده به صورت زوج آفریده شده است ، برنده جایزه نوبل در فیزیک در سال 1933 شد . این اکتشاف که به نام "زوجیت " معروف است دوگانگی را به صورت ماده و ضد ماده تعریف می کند . ضد ماده دارای خصوصیاتی برخلاف ماده می باشد . یا به عبارت دیگر ضد ماده است .

ضد ماده برای الکترونها دارای بار مثبت وبرای پروتنها دارای بار منفی می باشد . این حقیقت دریک منبع علمی بصورت زیر بیان شده است :

" ... هر ذره دارای یک ضد ذره با بارمخالف می باشد... " یک ارتباط نامشخص به مامی گوید که به وجود آمدن و از بین رفتن زوجها در خلاء درهر زمان ومکانی بوقوع می پیوندد .

مثال دیگری از دوگانگی درخلقت گیاهان هستند . گیاه شناسان تنها در100 سال اخیر دریافته اند که تفاوت جنسیت در گیاهان وجود دارد ، با این وجود این حقیقت که گیاهان به صورت زوج آفریده شده اند در 1400 سال پیش درآیه زیر از قرآن بیان شده است :

خَلَقَ السَّمَاوَاتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا وَأَلْقَى فِی الْأَرْضِ رَوَاسِیَ أَن تَمِیدَ بِکُمْ وَبَثَّ فِیهَا مِن کُلِّ دَابَّةٍ وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنبَتْنَا فِیهَا مِن کُلِّ زَوْجٍ کَرِیمٍ           (سوره لقمان (31) آیه 10)

« آسمانها را بی هیچ ستونی که آنرا ببینید خلق کرد ودر زمین کوههای استوار بیافکند {تامبادازمین } شما را بجنباند ودر آن از هرگونه جنبنده ای پراکنده گردانید واز آسمان آبی فرو فرستادیم و به وسیله آن در روی زمین از هر نوع { گیاه } جفتهای پر ارزش رویاندیم »

 

الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ مَهْدًا وَسَلَکَ لَکُمْ فِیهَا سُبُلًا وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّن نَّبَاتٍ شَتَّى   (سوره طه (20) آیه 53)

« همان کسی که زمین را برایتان گهواره ای ساخت وبرای شما در آن راهها ترسیم واز آسمان آبی فرود آورد پس به وسیله آن رستنیهای گوناگون جفت جفت بیرون آوردیم »

 

به همین ترتیب میوه ها نیز از دو نوع هستند نروماده همچنانکه قران اعلان میدارد  .

وَهُوَ الَّذِی مَدَّ الأَرْضَ وَجَعَلَ فِیهَا رَوَاسِیَ وَأَنْهَارًا وَمِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ جَعَلَ فِیهَا زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِ یُغْشِی اللَّیْلَ النَّهَارَ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ                ( الرعد ( 13) آیه 3 (

« و اوست کسی که زمین را گسترانید ودر آن کوهها و رودها نهاد واز هرگونه میوه ای درآن جفت جفت قرار داد . روز رابا شب می پوشاند قطعاً در این ( امور) برای مردمی که تفکر می کنند نشانه های وجود دارد »

 

کلمه "زوجین " به معنای دوگونه از کلمه "زوجً " به معنای دومی گرفته شده است . همچنانکه می دانیم میوه ها محصولات نهایی گیاهان بالغ می باشد .

گل مرحله قبل از میوه شدن است . گلها نیز دارای اندام جنسی نروماده هستند هنگامی که گرده به گل منتقل می شود و عمل لقاح انجام می گیرد آنها شروع به دنیا آوردن میوه می کنند . میوه بتدریج بالغ می شود و دانه ها را به وجود     می آورد . این حقیقت که میوه ها دارای خصوصیات جنسی می باشند یکی دیگر از اطلاعات علمی است که در قران به آن اشاره شده است .

ذرات اجزاء اتم :

درپی نظریه اتمی دانشمند یونانی به نام دموکرتیوس مردم براین باور بودند که ماده از ذرات ریز ناپیدا و غیر قابل تفکیک بنام اتم تشکیل شده است .

با این حال پیشرفتهای بدست آمده در مطالعه اتم ها این نظریه را رد کرد در حال حاضر علم نوین ثابت کرده است اتمی که سابقاً کوچکترین ذره شناخته شده بود خود می تواند به ذرات کوچکتری تفکیک شود .

این حقیقت تنها در قرن اخیر معلوم شده است لیکن 1400 سال پیش در قرآن بیان گردیده است .

... عَالِمِ الْغَیْبِ لَا یَعْزُبُ عَنْهُ مِثْقَالُ ذَرَّةٍ فِی السَّمَاوَاتِ وَلَا فِی الْأَرْضِ وَلَا أَصْغَرُ مِن ذَلِکَ وَلَا أَکْبَرُ إِلَّا فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ                  ( سباء (34) آیه 3 )

« .... خداوندی که از غیب آگاه است وبه اندازه سنگینی ذره ای در آسمانها و زمین از علم او دور نخواهد ماند و نه کوچکتر از آن و نه بزرگتر مگر اینکه در کتابی روشن ثبت است »

 

... وَمَا یَعْزُبُ عَن رَّبِّکَ مِن مِّثْقَالِ ذَرَّةٍ فِی الأَرْضِ وَلاَ فِی السَّمَاء وَلاَ أَصْغَرَ مِن ذَلِکَ وَلا أَکْبَرَ إِلاَّ فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ                        (یونس (10)  آیه 61 )

« .... و هیچ چیز در زمین و آسمان از پروردگار تو مخفی نمی ماند به اندازه سنگینی ذرهای و نه کوچکتر از آن و نه بزرگتر از آن مگر اینکه {همه آنها } در کتاب روشنی ثبت است »

 

این آیه ها به ذره ( اتم ) وذرات کوچکتر از آن اشاره می کنند. تا قبل از 20 سال پیش باور بر این بود که کوچکترین ذرات پروتونها و نوترونها هستند که اتم را تشکیل می دهند اما اخیراً ذرات کوچکتری که خود آنها را به وجود می آورند کشف شده اند.

شاخه ای ویژه از فیزیک بنام"  فیزیک ذرات " برای مطالعه این ذرات ریز و خصوصیات آنها به وجود آمد . تحقیقات فیزیک ذرات روشن ساخت که پروتونها و نوترونها که ذرات تشکیل دهنده اتم هستند و خود از ذرات ریزتری بنام ( " کورک ") بوجود آمده اند .

اندازه کورکها که بخش اصلی پروتونها هستند چیزی خارج از قدرت تصور آدمی ودرحدود، 18 – 15 (یا  0.00000000000000001 )  مترمی باشد .

نکته قابل توجه دیگری که در این آیات وجود دارد این است که آیات توجه خاصی به وزن ذرات ( اتمها ) نشان داده اند که کلمه " مثقال " در عبارت      " مثقال ذرةً " (سنگینی ذره ) به معنای وزن است .

در حقیقت کشف شده است که وزن اتم توسط پروتونها ، نوترونها و الکترونها که ذرات تشکیل دهنده اتم هستند تعین می شود واین یکی دیگر از معجزات قرآن است که توجه را به وزن اتمها جلب کرده است تا به سایر خصوصیات و اندازه های اتم .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد