باران در اندازه ای معیین


مورد دیگری از اطلاعاتی که در قران در مورد باران ارائه می کند ، این است که آن به اندازه ای مشخص فرو فرستاده می شود .

این موضوع در سوره الزخرف اینچنین آمده است :

وَالَّذِی نَزَّلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَنشَرْنَا بِهِ بَلْدَةً مَّیْتًا کَذَلِکَ تُخْرَجُونَ           ( الزخرف ( 43 ) آیه 11 )

« و آن کسی که آبی به اندازه از آسمان نازل کرد ، وبوسیله آن  دیار مرده را زنده گردانیدیم ، همانگونه شما ( ازمرگ )  بیرون آورده می شوید »

 

 

این مقدار اندازه گیری شده باران توسط تحقیقات علمی نوین کشف شده است . براورد می شود در هر ثانیه 16 میلیون تن آب از سطح زمین تبخیر می شود واین معادل 513 تریلیون تن آب در سال می شود . واین معادل بارانی است که در هر سال بر روی سطح زمین می بارد . بنابراین آب در یک چرخه متعادل براساس یک اندازه معینی دور می زند .

زندگی بر روی کره زمین به این چرخه بستگی دارد حتی اگر تمام فن آوری موجود در جهان به کار بسته می شد نمی تواند این چرخه را بطور مصنوعی به وجود آورد . حتی یک مقدار جزئی انحراف در این تعادل می تواند فورا باعث عدم تعادل در محیط زندگی شده و زندگی را برروی کره زمین به پایان برساند .  بااین وجود این اتفاق نمی افتد وهمه ساله باران به همان اندازه مشخص و معیین می بارد آنچنانکه  در قران نازل شده  است . اندازه باران تنها شامل کمیت آن نمی شود بلکه شامل سرعت افتادن قطرات باران نیز می گردد . سرعت سقوط قطرات علیرغم  اندازه های متفاوت آنها هرگز از یک حد معیین تجاوز نمی کند .

فیلیپ لینارد یک فیزیکدان آلمانی که برنده جایزه نوبل فیزیک در سال 1905 شده کشف کرد که سرعت سقوط تا قطراتی به قطر 5/4 میلی مترافزایش می یابد اما برای قطرات بزرگتری سرعت آنها از 8 متر بر ثانیه تجاوز نمی کند .

وی این را به تغییر شکل قطرات براثر برخورد با هوا به قطرات بزرگتر نسبت داد . تغییر در شکل آنها باعث افزایش مقاومت هوا و کاهش سرعت آنها می شود .

همچنان که می بینیم قران توجه مارا به نظم دقیق در باران جلب می کند که یقینا در 1400 سال پیش ناشناخته بوده است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد