احتراق بدون آتش


اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاةٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ کَأَنَّهَا کَوْکَبٌ دُرِّیٌّ یُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَکَةٍ زَیْتُونِةٍ لَّا شَرْقِیَّةٍ وَلَا غَرْبِیَّةٍ یَکَادُ زَیْتُهَا یُضِیءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ یَهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَن یَشَاءُ وَیَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ    ( سوره النور (24) آیه 35 )

« خداوند نور آسمانها وزمین است .استعاره ( داستان ) نورش به چراغدانی ماند که در آن چراغی باشد ، و آن چراغ در میان آبگینه ای ( شیشه ای) وآن آبگینه گوشۀ ستاره ای درخشان است از روغن درخت مبارک زیتون ، نه شرقی است ونه غربی فروزان باشد، روغنش روشنی بخشد بی آنکه آتش به آن رسیده باشد نور بر نور است ، خدا به نور خود هرکه را خواهد هدایت کند ، وخدا برای مردم این مثل ها ( استعاره ها ) را می زند وخدا به همه امور داناست »

 

این آیه به چیزی که نوری از خود منتشر می کند اشاره دارد . این شیئ نور دهنده به یک ستاره شبیه شده است . این حقیقت که این جرم نورانی که شبیه ستاره است و نه به غرب ونه به شرق تعلق دارد . شاید حکایت از آن دارد که آن دارای ابعاد فیزیکی نیست . اگر فرض کنیم که منبع سوخت آن یک مقدار انرژی باشد می توان گفت که سوخت ذکر شده در این آیه به انرژی الکتریکی و جسم نورانی اشاره می کند به یک لامپ .

یک لامپ جسمی است که چون ستاره می درخشد واز خود نورمی دهد درداخل یک شیشه ( آبگینه ) که کاملا با توضیحات داده شده در آیه مطابقت دارد برخلاف چراغ های روغنی وگاز ( نفتی ) لامپها روغن نمی سوزانند و مطابق آنچه که در آیه آمده است احتراقی بدون آتش درآن به وقوع می پیوندد.

در اثر نوسان وارتعاش در بین اتمهای سیم تنگستن دمای داخل لامپ به بیش از 2000 درجه سانتی گراد می رسد این دما که می تواند سایر فلزات را ذوب کند درلامپ به وسیله سیم تنگستن مقاوم در برابر حرارت نورایجاد می کند ، علیرغم  این گرما هیچ احتراقی صورت نمی گیرد .

[ احتراق یعنی سوختن اکسیژن و ایجاد گرما و حرارت از طریق سوختن ماده سوختنی و ترتکیب با اکسیژن هوا ]

 زیرا لامپ هیچ اکسیژنی ندارد ودر واقع المنت داخل لامپ شبیه یک ستاره عمل می کند.

اگر ما الکتریسیته را بعنوان یکی  بزرگترین اکتشافات تاریخ جهان در نظر بگیریم که به وسیله لامپ به جهان روشنی بخشیده است آنگاه می تواند تصور کرد که آیه به این کشف بزرگ اشاره می کند . ( خداوند داناتر است ) .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد